Introcurcus

Onze gemeente wordt regelmatig gezegend met nieuwe leden en belangstellenden. Om deze mensen kennis te laten maken met de gemeente en nieuwe leden makkelijker te introduceren in onze gemeente is een introductiecursus ontwikkeld. Deze cursus wordt gehouden op 3 avonden (in de kerk) waarin naast de interactieve inhoud ook de (onderlinge)kennismaking van belang is.

Afhankelijk van de belangstelling wordt een aantal avonden ingepland. Een cursusavond duurt ongeveer 2 uur (19:30-21:30 uur) en er zijn geen kosten aan verbonden.

De inhoud van de cursus is opgehangen aan de visie van de gemeente:

logo.gif

Wij willen discipelen zijn van Jezus Christus in een gemeente waarin Gods liefde zichtbaar is naar elkaar toe en naar de wereld om ons heen.

Deze visie wordt behandeld in 3 cursusavonden.

Avond 1: De gemeente van Jezus Christus.
Genade en de genademiddelen; Woord, Water en Wijn met o.a. het evangelie, de kerkdienst, de liturgie, doop en avondmaal bij ons in de kerk.

Avond 2: Discipelen zijn, als gemeente Jezus volgen.
Gemeenschap van de kerk en de persoonlijke levensstijl met o.a. de gemeenschap, de aspecten van de gemeente, de typeringen van de gemeente, de roeping van de kerk en onze vertaling van die roeping, je persoonlijk geestelijk leven.

Avond 3: Zichtbaar naar elkaar en de wereld om ons heen.
De Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland en Winschoten met o.a. kerkgeschiedenis, de organisatie van de kerk, de kerkorde, het ontstaan van de CGK Winschoten en de samenwerking met andere gemeentes.

De cursus is primair bedoeld voor genoemde doelgroep maar loopt u al wat langer mee en wilt u graag aanschuiven dan bent u ook van harte welkom! De cursus wordt gegeven door 2 gemeente leden. Voor informatie of aanmelding klikt u hier.

Voor 2015-2016 zijn nog geen data gepland, maar u kunt zich alvast wel aanmelden
X

Paswoord vergeten?

Word lid