Bloemschikking CGK Winschoten Biddag

Op de tafel ligt een bruin en een groen kleed. Bruin is de kleur van de aarde waarin straks weer van alles gezaaid en gepoot gaat worden. Groen is de kleur van groei, hoop en leven.

Op het kleed ligt een krans van dorre bladeren; een krans waaraan geen begin of einde is. Zo is ook Gods trouw en liefde; daar komt ook nooit een einde aan. Soms is ons geloof net zo als die dorre takken, dan lijkt het dor en uitgebloeid. Maar juist op Biddag mogen we bidden dat ons geloof net zoals de natuur weer tot bloei zal komen.

Dat zie je ook bij de bloesemtakken die in de krans zitten en die weer tot bloei zijn gekomen.

Ook zitten er bloembolletjes in die alweer uitkomen en zo ons laten zien dat ook als alles dor en doos lijkt dat er dan toch weer een nieuwe begin is.

Om de krans staan paarse viooltjes; paars is de kleur van de Lijdenstijd. De gebogen bladen staan als een teken van gebed omhoog naar de hemel.

Daaronder staan tulpen allemaal verschillend groot en klein. Tulpen zijn het symbool van gebed, alles wat ons bezig houdt mogen we in gebed bij God brengen. Hij luistert naar ons en weet wat wij nodig hebben!

Emma van der Wal

X

Paswoord vergeten?

Word lid