Selecteer een pagina

Kerkgebouw

Het kerkgebouw ‘De Rank’ bevindt zich aan de Pottebakkerstraat 4 te Winschoten en is gebouwd in 1982. Het gebouw kent een aantal zalen voor de diverse activiteiten binnen de gemeente. De kerkzaal heeft ongeveer 300 zitplaatsen. Het kerkgebouw kent een ringleiding systeem t.b.v. slechthorenden. In de kerkzaal kunt u diverse symbolen aantreffen: kerk_kruis.jpg Een leeg kruis: dit symbool verwijst ons naar de opstanding van Jezus Christus. Hiermee geven we aan dat de opstanding de belangrijkste boodschap voor mensen is. kerk_px.jpg Een PX-symbool: de P en X zijn de Griekse eerste 2 letters van het woord Christus. Hiermee geven we aan dat het een kerk van Christus is. kerk_icthus.jpg Een vis: het woord vis in het Grieks is ‘ICHTUS’. De letters van dit Griekse woord zijn de 1e letters van de zin: Iesous CHristos Theou hUios Soter, wat betekent: Jezus Christus Zoon van God, Redder. Wederom belijden we hiermee Jezus Christus als Heer.   Naast de afbeeldingen zijn er ook nog 2 ‘symbolen’ die ons verwijzen naar Jezus Christus. Deze zijn de doop en het heilig avondmaal. De doop aan kinderen en/of volwassen en het vieren van het heilig avondmaal komen regelmatig voor in de gemeente. kerk_doopvont.jpgkerk_avondmaal.jpg   Naast de kerkzaal kent het gebouw diverse zalen voor activiteiten zoals een achterzaal, kelder, keuken en kerkenraadskamer. Op de parkeerplaats rechts van de kerk vindt u een bijgebouw met de naam ‘De Bouwsteen’. Hierin bevinden zich o.a. 2 jeugdruimtes en een vergaderzaal. Heeft u vragen over de gebouwen of wilt u gewoon eens rondkijken, dan kunt u terecht bij de koster, de fam. H. Joosten, zij wonen rechts naast de kerk. Voor een routebeschrijving naar het kerkgebouw klikt u hier.  
X

Wachtwoord vergeten?

Word lid

Nieuw wachtwoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw wachtwoord wordt naar je mailbox gestuurd.

X